3D nyomtatás – Hogyan lett egy innovációból a mindennapjaink része? 3d nyomtatás kedvező árakon Budapesten is!

 

3D nyomtatás – hogyan lett egy innovációból a mindennapjaink része? 3d nyomtatás kedvező árakon Budapesten is!

Általában hatalmas csodálkozással tölti el az embert a tudomány és technológia fejlődésének bámulatos üteme.

Nem is volt még olyan régen, hogy maga a számítógép is újdonságnak számított az írógép után – azzal a tagadhatatlan vonzerővel és versenyelőnnyel is rendelkezve, hogy immár nem kellett minden egyes dokumentumot újra és újra, egyenként legépelnünk, hanem lehetőségünk adódott egészen egyszerűen több példányt kinyomtatni belőlük a varázslatos nyomtató, a megváltónk segítségével.

Akkor még el sem tudtuk képzelni, mi lenne akkor, ha nem csak a számítógépen megírt szövegeket vagy akár képeket tudnánk kinyomtatni bármennyi példányban.(Pusztán két dimenzióban: no de ki gondolt még akkor erre?)

Ma már viszont akár a mindennapokban használt egyszerűbb tárgyakat is ugyanilyen könnyen, gyorsan és egyszerűen újra tudjuk alkotni a 3D nyomtató és a hozzá kapcsolódó gyártási eljárás, a precíziós öntés, és mindennek a helyszíne: az öntöde, precíziós öntöde vagy acél öntöde segítségével, kedvező árakon, akár Budapesten is!

Nemrég még csak egy távoli technológiai újításnak tűnhetett a 3D nyomtatás Budapesten, megfizethető árakon, ma már azonban annyira a mindennapjaink részévé vált, hogy nem is gondolnánk, hány megszokott, hétköznapjainkban is használt tárgyunk készült, vagy lett lemodellezve, illetve melyiknek lett a prototípusa legyártva precíziós öntéssel az öntödében – legyen az akár precíziós öntöde vagy acél öntöde!

A 3D nyomtatással tehát három dimenziós tárgyakat lehetséges készíteni digitális modellek alapján. A 3D nyomtatás bár már kedvelt és elterjedt eljárásnak számít, mégis gyerekcipőben jár még abban az értelemben, hogy óriási jövő áll még előtte, hatalmas lehetőségek rejlenek még a 3D nyomtatásban.

 

Jelenleg a 3D nyomtatást elsősorban a prototípus-készítéshez használják, illetve gyakran foglalkoznak még vele hobbiként vagy művészi, kreatív célból.

A 3D nyomtatás különlegessége, hogy vékony rétegek lerakásával építi egymásra a tárgyakat, ellentétben például a szobrászattal vagy más gyártási eljárásokkal, ahol is egy nagyobb tömbből faragják ki a végeredményt. A 3D nyomtatás ilyenformán költséghatékony eljárás is, hiszen kevesebb anyaghasználatot igényel.

A 3D nyomtatás a mai módszerek segítségével akár néhány perc alatt is elkészülhet, de a munkamenet jellegétől, illetve a nyomtatni kívánt forma kidolgozottságától és nagyságától függően akár órákig is eltarthat. Tömeggyártás esetén rendkívül költséghatékony gyártási eljárás a 3D nyomtatáshoz a precíziós öntés.

A precíziós öntés általában egy acél öntödében vagy precíziós öntödében valósul meg a gyakorlatban. A precíziós öntést sokan kedvelik, hiszen gyorsasága és kedvező ára ellenére jó minőségű, pontosan kidolgozott termékeket eredményez.

A 3D nyomtatás és a precíziós öntés egy jól felszerelt precíziós öntödében vagy acél öntödében lehetővé teszi a kutató-fejlesztő csoportok számára, hogy a megtervezett alkatrészeket asztali méretű nyomtatókkal akár életnagyságban is lemodellezhessék, nagyságrendekkel javítva ezzel a termelés hatékonyságát.

Ki tudja, vajon hová fejlődik a tudomány és technológia a 3D nyomtatás után? Vajon mit tartogat még a jövő?

Lehet, hogy a 3D nyomtatás lesz a huszonegyedik század leginkább meghatározó irányvonala? 2101-ben meglátjuk, csak győzzük kivárni!

3D nyomtatás, acél öntöde profin kedvező árakon!

Armatúra, egyéb öntvények, fogazott termékek, héj formázás, jármű, mezőgazdasági gépalkatrészek, saját termék, szerszám működés, színesfém, vasút, vízüveg formázás velünk!

 

+ 36/36-483-254 sallaiontode@t-online.hu