Mire is képes a 3D nyomtatás, amelyre a hagyományos gyártási folyamatok nem?

Ennek az egylépéses, additív gyártástechnológiának hála, a 3D nyomtatás egyik leglényegesebb előnye a hagyományos módszerekhez viszonyítva, az a takarékosság az időnk, a költségeink és az erőforrásaink részéről is, beleszámítva az emberi munkaerő forrást, az anyagveszteséget és a létrejövő hulladék minimalizálását is. A 3D nyomtató bármely esetben csak a szükséges anyagmennyiséget alkalmazza, emiatt nem keletkezik elpazarolt, vagy az eljárás folyamatából szükségszerűen létrejövő és keletkező maradék vagy salakanyag. Az általunk létrehozott acél öntöde Budapest területén a 3D nyomtatók előre programozhatóak a szükséges munka kivitelezéséhez, nincsen szükség a személyzet állandó jelenlétére.

De mi is az az a 3D nyomtatás?

3D nyomtatás egy additív folyamat, amely folyamat során a különböző összetevőkből összetevődő anyagrétegek egymásra épülnek a végső, háromdimenziós objektum létrehozása végett. Alap esetben ez a folyamat az ellentettje a megszokott, azaz szubtraktív gyártási folyamatoknak, amelynek a lényege, hogy egy nagyobb anyagtömeg segítségével vágják vagy nyerik ki a szükséges anyagok mennyiségét. A 3D nyomtatás kereslete a rengeteg pozitív és számos segítséget nyújtó előnyeinek köszönhetően egyre jobban növekszik.

3D nyomtatás előnyei

Az egyik hatalmas előny a 3D nyomtatás mellett, az a rugalmas kialakítás. A hagyományos tervezési folyamatok folyamán bizonyos korlátokba ütközhetnek a megvalósítás során, amelyek a 3D nyomtatás esetében fel sem merülnek. Valamint, roppant idő hatékony a prototípus-készítés a 3D nyomtatás alkalmazásával. Amióta csak eszközöket gyártunk és fejlesztünk, az idő mindig is nagyon fontos szempontja volt a termelésnek, és emiatt pedig a kereskedelemnek is. A prototípusok gyártása és tesztelése gyorsabban kell, hogy végbe menjen, mint a szériák legyártásának a folyamata, amely azonban rengeteg esetben nem csak időigényes, de veszélyes, és ráadásul költséges is. Ezzel szemben a 3D nyomtatás Budapest szolgáltatásunk pár óra leforgása alatt legyártja a prototípust, amely azonnal tesztelhető is és mindezt költséghatékony 3D nyomtatás árak mellett!

 Várjuk önt sok szeretettel, acél öntöde Budapest területén, 3D nyomtatás és acél öntés lehetőségével!

3D nyomtatás, acél öntöde profin kedvező árakon!