Miért döntsön az acélöntés mellett? Acélöntvények előnyei!

Mit értünk acélöntés alatt?

A Sallai acél öntöde egyik fő tevékenysége a precíziós öntés mellett, az acélöntés. Anyagminőség alapján alacsonyan, közepesen és magasan ötvözött acélöntvények kivitelezésével és készítésével foglalkozunk. Az acélöntés folyamata során acélöntvénynek nevezzük mindazokat az acélokat, amelyek a vasat és szenet leszámítva ötvözőelemeket is tartalmaznak., mint például a szilícium.

Mi az acélöntés célja?

Az acélöntés Budapest szolgáltatásunk célja az acél tulajdonságainak megváltoztatása, pontosabban például a szilárdság, a hő szilárdság, a hőállóság, az élet tartóssága, a korrózióállóság, a kopásállóság, vegyi ellenálló képesség megváltoztatása, azaz a felhasználás céljából lényeges fizikai, kémiai, villamos és esetleg mágneses tulajdonságok javítása.

Az acélöntvények előnyei!

Az acélöntvények Budapest területén legkiemeltebb előnye acél öntöde telephelyünkön, hogy az acél öntés során alkalmazott gépezetek nagy dimenziós pontossággal és felülettel rendelkeznek, ezért minimalizálható a mechanikai feldolgozás, ezáltal pedig csak kisebb mennyiségű megmunkálási pótlékot lehetséges otthagyni a lényegesebb igényeket kielégítő alkatrészek felületein, csak az acél öntés marad fenn. Valamint a precíziós öntés akár csiszolás, polírozás és megmunkálás alkalmazása nélkül is alkalmazható. Kiemelhető továbbá az is, hogy az öntöde módszerek alkalmazása rengeteg típusú szerszámgépet képes megtakarítani, továbbá manuális órákat dolgoz fel, jelentős mértékben megtakarítva a fém alapanyagokat.

Az acél öntés Budapesti eljárás többi előnye, hogy más más fajta ötvözetekből álló, összetett öntvényeket lehetséges vele önteni, legfőképpen a magas hőmérséklettel rendelkező ötvözet acélöntvényeket. Példának kiemelhetjük a sugárhajtású motorok lapátját, ugyanis az áramvonalas profilja és a hűtő ürege nehézkesen alakítható ki egy megmunkálási eljárással. A precíziós öntés Budapesti folyamata nem csak a tömegtermelést biztosíthatja és elérheti az öntvények konzisztenciáját, de még megakadályozza a megmaradt késjelek stressz-koncentrációját a megmunkálást követően is. A másik hatalmas előnye, hogy a rozsdamentes acélöntvények árak a Sallai acél öntöde Budapest területén költséghatékony és kedvező, ezért válasszon minket!

A precíziós öntés

precíziós öntés Budapest szolgáltatásunk egy olyan technológiát jelent, amely lehetővé teszi, hogy több utómunka nélkül felhasználható, nagy méretpontosságú, megfelelő felületi minőségű alkatrészeket legyünk képesek előállítani. A precíziós öntés előnyei közé sorolható, hogy esetleg bonyolult alkatrészek is egy technológiai folyamattal, osztatlan formában állíthatók elő. Az alkatrészek előállítási költsége így sokkal minimálisabb és kedvezőbb lesz, mint ha kovácsolással vagy forgácsolással készítetnénk. A precíziós öntés segítségével előállított alkatrészek remekül alkalmazhatóak az élelmiszeripar, járműipar, mezőgazdaság, gépgyártás területein is. A Sallai precíziós öntöde Budapest területén bizalommal vár mindenkit, aki érdeklődött az acél öntés témakörében!

3D nyomtatás, acél öntöde profin kedvező árakon!

Armatúra, egyéb öntvények, fogazott termékek, héj formázás, jármű, mezőgazdasági gépalkatrészek, saját termék, szerszám működés, színesfém, vasút, vízüveg formázás velünk!