Blog

Blog

Rólunk, árnyékolástechnika

Öntvény

Közel 500 féle öntvényt állítunk elő, melyek anyaga főként acél, saválló acél és bronz. A precíziós öntés előnyeként kiemelendőek a bonyolult, megmunkálással nehezen kialakítható egyedi öntvényformák.

Öntödénk főként acélöntvényeket gyárt. Az acélöntvények tulajdonságait ötvözéssel tudjuk befolyásolni. Acélöntvényeink nagy számban készülnek a járműipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari felhasználásra, de öntvényeink között megtalálhatóak záralkatrészek, zsanérok is (lásd: Acélöntvény).

A rozsdamentes vagy saválló acélból készült öntvények jellegzetes felhasználója az élelmiszeripar, ahol elsődleges szempont a fém szerves savakkal és oldószerekkel szembeni ellenállása (pl. őrlőlapok, daráló csigák, szifonfejek).

Bronzból főként nagy állóképességű és hosszú élettartamú fogaskerekek és csigakerekek készülnek a gépipar részére, de a bronz fontos alapanyaga öntvényeink közül a villamossági vezetőelemeknek is, és hozott minta alapján készülő szobrok és díszelemek alapanyagául is szolgál.

Attól függően, hogy az alkatrésznek milyen elvárásoknak kell megfelelnie, pl. hővezetés, áramvezetés, kopás, keménység, megmunkálhatóság, és milyen igénybevételnek van kitéve, különböző fémötvözeteket használunk.

2017. 09. 20. 17:27