Blog

Blog

Rólunk, árnyékolástechnika

3D nyomtatás, acél öntés egy helyen - Acél öntöde Budapest!

Mire is képes a 3D nyomtatás, amelyre a hagyományos gyártási folyamatok nem?


Ennek az egylépéses, additív gyártástechnológiának hála, a 3D nyomtatás egyik leglényegesebb előnye a hagyományos módszerekhez viszonyítva, az a takarékosság az időnk, a költségeink és az erőforrásaink részéről is, beleszámítva az emberi munkaerő forrást, az anyagveszteséget és a létrejövő hulladék minimalizálását is. A 3D nyomtató bármely esetben csak a szükséges anyagmennyiséget alkalmazza, emiatt nem keletkezik elpazarolt, vagy az eljárás folyamatából szükségszerűen létrejövő és keletkező maradék vagy salakanyag. Az általunk létrehozott acél öntöde Budapest területén a 3D nyomtatók előre programozhatóak a szükséges munka kivitelezéséhez, nincsen szükség a személyzet állandó jelenlétére. 

De mi is az az a 3D nyomtatás?

3D nyomtatás egy additív folyamat, amely folyamat során a különböző összetevőkből összetevődő anyagrétegek egymásra épülnek a végső, háromdimenziós objektum létrehozása végett. Alap esetben ez a folyamat az ellentettje a megszokott, azaz szubtraktív gyártási folyamatoknak, amelynek a lényege, hogy egy nagyobb anyagtömeg segítségével vágják vagy nyerik ki a szükséges anyagok mennyiségét. A 3D nyomtatás kereslete a rengeteg pozitív és számos segítséget nyújtó előnyeinek köszönhetően egyre jobban növekszik.

3D nyomtatás előnyei

Az egyik hatalmas előny a 3D nyomtatás mellett, az a rugalmas kialakítás. A hagyományos tervezési folyamatok folyamán bizonyos korlátokba ütközhetnek a megvalósítás során, amelyek a 3D nyomtatás esetében fel sem merülnek. Valamint, roppant idő hatékony a prototípus-készítés a 3D nyomtatás alkalmazásával. Amióta csak eszközöket gyártunk és fejlesztünk, az idő mindig is nagyon fontos szempontja volt a termelésnek, és emiatt pedig a kereskedelemnek is. A prototípusok gyártása és tesztelése gyorsabban kell, hogy végbe menjen, mint a szériák legyártásának a folyamata, amely azonban rengeteg esetben nem csak időigényes, de veszélyes, és ráadásul költséges is. Ezzel szemben a 3D nyomtatás Budapest szolgáltatásunk pár óra leforgása alatt legyártja a prototípust, amely azonnal tesztelhető is és mindezt költséghatékony 3D nyomtatás árak mellett!

 Várjuk önt sok szeretettel, acél öntöde Budapest területén, 3D nyomtatás és acél öntés lehetőségével! 

2021. 06. 23. 16:42