3D Nyomtatás

3D Nyomtatás

A 3D nyomtatás

A 3D nyomtatás 3D nyomtatóval tőrténik amely, egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentétjeként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. század forradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken. A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

A nyomtató felbontása több alkalmazás esetén elegendő pontosságú felületet hozhat létre, ha azonban ennél pontosabb alakra van szükség, a modellt a felbontásnak megfelelő ráhagyással kell kinyomtatni, majd a felesleges anyagot hagyományos szubtraktív technológiával kell eltávolítani. Néhány additív gyártási technológia kétféle anyagot használ fel az alkatrészek előállításához. Az első anyag képezi majd az alkatrészt, a másik a nyomtatás alatt egyes részek alátámasztására szolgál csupán. A támasztó anyagot az eljárás befejezése után leolvaszthatják vagy leoldhatják oldószerrel vagy vízzel.

A 3D nyomtatási és a gyors prototípus gyártási szolgáltatás a mérnökök, építészek, termékfejlesztők, formatervezők, szerszámtervezők, műanyag fröccsöntők, orvosok és az ékszerészek számára is új távlatokat nyit meg elérhető költségek mellett. Az RPT tevékenységek jelentős segítséget nyújtanak Önnek, hogy terméke minél gyorsabban piacra juthasson. Ez a piacra jutási előny fogja kiemelni Önt és cégét az egyre inkább globalizálódó versenyből.

A 3D nyomtatási technológia az oktatás, az autóipar, a műanyagipar és az elektronikai készülékek ipara számára nyújt forradalmian új lehetőségeket.

A legkülönbözőbb orvosi témákban és a digitális fogtechnikában is jövedelmező alkalmazási területeket teremt, emellett az egyedi fejlesztők számára is komoly lehetőségeket rejt magában.

3D nyomtatás

1.Mi az a 3D nyomtató?

A 3D nyomtató egy olyan elektronikus berendezés, amely algoritmusok segítségével létrhozott digitalis modellből, nagypontosságú, 3 dimenziós fizikai tárgyat képes létrehozni.

A nyomtató által használt anyag(gok), vékony rétegekben kerülnek egymásra, a tárgyat folyamatosan szeletenként építve fel, az előre meghatározott geometriai alakzatnak megfelelően.

2.Alkalmazás területe

Üzemünkben ezt az eljárást jól tudtuk alkalmazni a gyors prototípus készités során. A próbagyártás megkezdéséhez elegendő egy digitálisan létrehozott modell, melyet kinyomtatva szinte rögtön eldönthető, hogy megéri e az adott termék gyártása anélkül, hogy komolyabb szerszámköltség merülne fel.

3. A géppark

Vállalkozásunkban kétféle nyomtatási technológiát alkalmazunk:

  • FFF (Fused Filament Fabrication) Szálolvasztás
  • 3D Systems "MultiJet Printing (MJP) Viasz

Az alábbi tipusú nyomtatókkal rendelkezünk

Craftbot 2 250x200x200mm 100,200,300 micron
Craftbot plus 250x200x200mm 100,200,300 micron
Craftbot XL 300x200x440mm 100,200,300 micron
Craftbot 3 374x250x250mm 100,200,300 micron

3D Systems gyártmányú ProJet MJP 2500W
MultiJet Printig rendszerű professzionális viasznyomtató
Nyomtatható darab max mérete: 295x211x142mm

Árajánlat kéréshez, kérjük csatoljon 3D modelt, az alábbiakban felsorolt fájlformátumok valamelyikében:

STL, CTL, OBJ, PLY, ZPR, ZBD, AMF, WRL, 3DS, FBX, IGES, IGS, STEP, STP, MJPDDD

Várjuk szíves érdeklődését!

3D nyomtatás 3D Systems 3D nyomtatási technológia 3D nyomtatás 3D nyomtatás 3D nyomtatás 3D nyomtatás 3D nyomtatás