3D Nyomtatás

3D Nyomtatás, 3D nyomtatás Budapest

3D NYOMTATÁS BUDAPEST, 3D NYOMTATÁS ÁRAK KEDVEZŐEN!

A 3D nyomtatás Budapest, 3D nyomtatás árak

A 3D nyomtatás 3D nyomtatóval tőrténik amely, egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés és a hobbi szintű használat, de a technológia fejlődésével az ipari és orvosi alkalmazásra is lehetőség nyílhat. A 3D nyomtató additív gyártási eljárás, vagyis vékony rétegek lerakásával készít tárgyakat szemben a hagyományos megmunkálással, melynek során egy nagyobb nyers darabból választják le a felesleges anyagot és a megmaradó rész lesz a kész termék. Amióta a 3D nyomtatás előtérbe került, az additív gyártás ellentétjeként a hagyományos eljárást szubtraktív gyártásnak is szokták nevezni. A 3D nyomtatás egyike a 21. századforradalmian új technológiáinak, az utóbbi időben rohamosan növekszik az eladott nyomtatók száma és áruk meredeken csökken. A 3D nyomtatók lehetővé teszik termékfejlesztő csoportok számára, hogy asztali méretű nyomtatókkal tudjanak alkatrészeket és koncepcionális modelleket készíteni.

A nyomtató felbontása több alkalmazás esetén elegendő pontosságú felületet hozhat létre, ha azonban ennél pontosabb alakra van szükség, a modellt a felbontásnak megfelelő ráhagyással kell kinyomtatni, majd a felesleges anyagot hagyományos szubtraktív technológiával kell eltávolítani.Néhány additív gyártási technológia kétféle anyagot használ fel az alkatrészek előállításához. Az első anyag képezi majd az alkatrészt, a másik a nyomtatás alatt egyes részek alátámasztására szolgál csupán. A támasztó anyagot az eljárás befejezése után leolvaszthatják vagy leoldhatják oldószerrel vagy vízzel.

A 3D nyomtatási és a gyors prototípus gyártási szolgáltatás a mérnökök, építészek, termékfejlesztők, formatervezők, szerszámtervezők, műanyag fröccsöntők, orvosok és az ékszerészek számára is új távlatokat nyit meg elérhető költségek mellett.Az RPT tevékenységek jelentős segítséget nyújtanak Önnek, hogy terméke minél gyorsabban piacra juthasson. Ez a piacra jutási előny fogja kiemelni Önt és cégét az egyre inkább globalizálódó versenyből.

A 3D nyomtatási technológia az oktatás, az autóipar, a műanyagipar és az elektronikai készülékek ipara számára nyújt forradalmian új lehetőségeket.

A legkülönbözőbb orvosi témákban és a digitális fogtechnikában is jövedelmező alkalmazási területeket teremt, emellett az egyedi fejlesztők számára is komoly lehetőségeket rejt magában.

3D nyomtatás

1.Mi az a 3D nyomtató?

A 3D nyomtató egy olyan elektronikus berendezés, amely algoritmusok segítségével létrhozott digitalis modellből, nagypontosságú, 3 dimenziós fizikai tárgyat képes létrehozni.

A nyomtató által használt anyag(gok), vékony rétegekben kerülnek egymásra, a tárgyat folyamatosan szeletenként építve fel, az előre meghatározott geometriai alakzatnak megfelelően.

2.Alkalmazás területe<4h3>

Üzemünkben ezt az eljárást jól tudtuk alkalmazni a gyors prototípus készités során. A próbagyártás megkezdéséhez elegendő egy digitálisan létrehozott modell, melyet kinyomtatva szinte rögtön eldönthető, hogy megéri e az adott termék gyártása anélkül, hogy komolyabb szerszámköltség merülne fel.

3. A géppark

Vállalkozásunkban kétféle nyomtatási technológiát alkalmazunk:

  • FFF (Fused Filament Fabrication) Szálolvasztás
  • 3D Systems "MultiJet Printing (MJP) Viasz

Az alábbi tipusú nyomtatókkal rendelkezünk

Craftbot 2250x200x200mm100,200,300 micron
Craftbot plus250x200x200mm100,200,300 micron
Craftbot XL300x200x440mm100,200,300 micron
Craftbot 3374x250x250mm100,200,300 micron

3D Systems gyártmányú ProJet MJP 2500W
MultiJet Printig rendszerű professzionális viasznyomtató
Nyomtatható darab max mérete: 295x211x142mm

Árajánlat kéréshez, kérjük csatoljon 3D modelt, az alábbiakban felsorolt fájlformátumok valamelyikében:

STL, CTL, OBJ, PLY, ZPR, ZBD, AMF, WRL, 3DS, FBX, IGES, IGS, STEP, STP, MJPDDD

Várjuk szíves érdeklődését!

3D nyomtatás3D Systems3D nyomtatási technológia3D nyomtatás Budapest3D nyomtatás árak3D nyomtatás3D nyomtatás3D nyomtatás